Huidafwijkingen

Huidafwijkingen

Goedaardige huidafwijkingen zijn: fibromen, bloedblaartjes en bindweefsel gezwellen.

Fibromen

Fibromen zijn beter bekend onder de naam ‘steelwratjes’. Het zijn kleine tot middelgrote goedaardige bindweefselwoekeringen. Ze zijn vaak lichtbruin van kleur en zitten op een soort steeltje. Er is geen duidelijke oorzaak voor het ontstaan van fibromen. Wel zijn er een aantal factoren die het risico op fibromen kunnen vergroten, zoals overgewicht, hormonen, erfelijke aanleg of wrijving met kleding of metalen (bijv. sieraden). Fibromen hebben een matrix: de oorsprong van de fibroom.

Om een fibroom goed te verwijderen moet deze matrix vernietigd worden, anders komt hij hoogstwaarschijnlijk terug. Met een pincet wordt de fibroom vastgepakt waardoor het steeltje goed zichtbaar is. Met het zapper-apparaatje wordt er stroom afgegeven op het steeltje. Deze brand het door, waardoor de fibroom loslaat. Wij branden niet verder dan tot het huidoppervlak om zo weinig tot geen littekenweefsel achter te laten.

Na de behandeling blijft er een rood klein wondje achter en eventueel wat donkere korstvorming wat in verloop van tijd geneest. De plek is vervolgens helemaal weg. Het plekje moet in ieder geval gedurende genezing en liefst ook daarna beschermd worden tegen uv-licht en de zon met een sunblock.

De behandeling is per 15 minuten af te spreken.

Bloedblaartjes

Een bloedblaar is een vaatafwijking waarbij zwak bindweefsel een rol speelt. Het bloed overvult het vaatje waardoor het bloedvat gaat uitpuilen. Het blaartje kan met het zapper apparaatje verbrand worden tot het huidoppervlak en deze zal als sneeuw voor de zon verdwijnen. Gedurende een dag of 10 is er een klein korstje aanwezig deze zal er vanzelf afvallen. En de blaar is verdwenen! Het plekje moet in ieder geval gedurende genezing en liefst ook daarna beschermt worden tegen UV licht en de zon met een sunblock.

De behandeling is per 15 minuten af te spreken.

Bindweefsel / benigne tumor

Dit is een veel voorkomende en meestal erfelijke oneffenheid. Het zijn opvallende bindweefselwoekeringen op het gelaat en lichaam en goedaardig en zijn vaak huidkleurig. Met een pincet zorgen we eerst dat de plek loskomt van de huid en met het zapper-apparaatje behandelen we daarna de wortel zodat de plek niet meer terugkomt. Wij werken alleen in de opperhuid (bovenste huidlaag) waardoor er mooie genezing plaatsvindt en er zo min mogelijk van te zien is.

Na de behandeling ontstaat er een korst op de behandelde plek. Als deze eraf is gevallen, blijft er een nieuw rozekleurig stukje huid over die uiteindelijk de originele tint weer terug krijgt. Ook hierbij geldt dat een goede bescherming tegen uv-licht en de zon nodig is met sunblock. We raden ook aan de behandeling uit te voeren in het najaar of de winter. Het kan voorkomen dat onze specialiste eerst een verwijzing doet naar je arts om zeker te weten dat het gaat om een goedaardige plek die geen activiteit en/of onrustige cellen heeft.

De behandeling is per 15 minuten af te spreken.


Ook interessant voor jou

Ervaringen

Nadat ik meerdere salons gebeld had met mijn probleem, was Hilda de eerste die al aan de telefoon actief meedacht. En na de eerste afspraak heb ik nooit meer verder hoeven zoeken. Vakkundig, persoonlijk en ook gewoon hartstikke gezellig!

- Annalie

Fijn geholpen en goede informatie!

- Mischa

Hier zijn mensen werkzaam met gekwalificeerde expertise. Ze zijn vriendelijk en zorgen voor een prettige sfeer. Ik kom hier graag! Je kan er voor meerdere behandelingen, zoals huidverbetering of permanente make-up, of schoonheidsadviezen terecht.

- Fam. Dieters

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.