body en beauty

Microneedling

Wat is microneedling?

Microneedling is het gecontroleerd maken van microkanaaltjes in de huid waarmee je álle cellen gezonder maakt. Hierdoor wordt het zelfherstellend vermogen van de huid in werking gesteld om de huid te vernieuwen en te verjongen. Je krijgt verbetering van de huidstructuur en er komen groeifactoren vrij die zorgen voor aanmaak van collageen. En collageen geeft op zijn beurt weer versteviging van de huid en vermindert lijntjes en rimpels.

Collageen

Nieuwe collageenstrengen zijn stevig en elastisch waardoor de huid soepel is maar wel stevig, zoals bij een jonge huid van nature nog het geval is. Vanaf je 30ste levensjaar neemt het natuurlijk collageen af en zal je alles in het werk moeten stellen om de huid actief te houden en nieuw collageen te laten vormen. Hier is microneedling een mooie behandeling voor. Wij ondersteunen dit proces met behulp van onder andere collageenpoeder, zodat je lichaam de juiste bouwstoffen krijgt om dat collageen daadwerkelijk te kunnen vormen op de plek waar je het hebben wilt.

Welke huiden of huidbeelden behandel je met microneedling?

Eigenlijk kun je bijna alle huiden behandelen met deze methode. Maar specifieke doelen kunnen zijn:

  • Littekens als gevolg van acne of operatie verminderen en minder zichtbaar maken.
  • Ander trauma aan de huid verminderen en minder zichtbaar maken.
  • Rimpels verminderen.
  • De huid opfrissen en ontdoen van een grauwe vale teint.
  • Pigmentproblemen: dit is een langer proces maar wel mogelijk.
  • Rosacea: voornamelijk op de roodheid van de huid kun je verbetering verwachten. De rosacea mag niet te actief meer zijn met veel ontstekingen, want dan kan er niet behandeld worden.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

De huid wordt eerst oppervlakkig gereinigd en ontvet. Daarna wordt er met hyaluronzuur geneedeld. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die als eigenschap heeft dat het 1000x zijn eigen gewicht aan vocht kan dragen. Je kunt je voorstellen dat de huid dus maximaal wordt voorzien van vocht. Het needlen is niet pijnloos maar wel goed vol te houden. Het voelt een beetje schrijnend aan. Het hyaluronzuur komt tot in de tweede huidlaag – de lederhuid – waar nog levende cellen en bloedvaten aanwezig zijn. Daar worden ook alle processen van huidverjonging en huidvernieuwing in gang gezet, doordat de groeifactoren vrijkomen die hier verantwoordelijk voor zijn.

Kuur

Voor een optimaal resultaat heb je meerdere behandelingen nodig, wat wij een kuur noemen. Afhankelijk van de conditie van de huid en het aan te pakken ‘probleem’ zijn 4-6 behandelingen nodig met een interval van 4, 6 of 8 weken. En natuurlijk kun je de huid prima onderhouden door eens in de 8 weken of 3 maanden de huid weer een keer te laten needlen en daarmee een oppepper te geven. Opnieuw maak je alle cellen weer even wakker en worden alle cellen weer gezonder en ‘gedragen’ ze zich beter.

Nazorg

Na de behandeling laat je de huid met rust. Een beetje hydrateren is wel fijn en verder mogen er 24 uur geen actieve producten op en liever ook geen SPF, maar in sommige gevallen doen we dit toch. De huid is ongeveer 12 uur rood en voelt strak en schrijnend aan wat per uur verbetert. Na die 24 uur gedraagt de huid zich weer normaal en kun je beginnen met actieve stoffen als vitamine A en vitamine C voor een optimaal resultaat van je behandelingen. Uiteraard krijg je hierin advies op maat.

Over de microneedlingpen

1NEEDpro is een exclusief medisch gecertificeerd apparaat met CE klasse IIB. Hierin is het het enige microneedlingapparaat ter wereld met CE klasse IIB met draadloze uitvoering en technologie.

De 1NEEDpro heeft het NOFLOW patent. ’s Werelds veiligste antiback-flow systeem. In theorie kunnen vloeistoffen (waaronder bloed) van de naalden in de cartridge en daarna in het handstuk terechtkomen. Dit kan uiteindelijk cross-contaminatie veroorzaken. Bij de 1NEEDpro is er een extra siliconen hoesje aangebracht in de cartridge. Hierdoor kan er geen vloeistof in het handstuk komen en zijn deze cartridges de veiligste in hun soort!

microneedling

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Ik ben enorm blij met de behandeling van Hilda! Ze was rustig en nam alle tijd! Ben superblij met het resultaat!

- Mariska van der Wal

Ik vind het heel prettig om daar te komen. De ontvangst is heel hartelijk. Ik ben altijd heel tevreden over het resultaat en de manier zoals het uitgevoerd wordt.

- Henny Wardenaar

Professioneel, vriendelijk en zeer kundig. Een echte aanrader!!

- Astrid Janssen

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.