body en beauty

Rosacea – Rood als een roos

Rosacea – Rood als een roos

Ben je radeloos als het gaat om je huid? Weet je niet meer wat je moet doen? Bij Body & Beauty wél! Bij ons vind je een professioneel team met kennis over de huid, jouw huid! Stel je hebt allemaal rode vlekken in je gezicht of altijd een rode neus, rode wangen, branderige huid en ook nog ontstekingen en puistjes, dan kan het zijn dat je rosacea hebt. Rosacea is een onschuldige huidaandoening.

Rosacea

Het uit zich vaak in een vlindervormige rode vlek over wangen en neus  het kan wel behoorlijk pijn doen door de puistjes en ruwe plekken op de huid. Uit onderzoek is gebleken dat de demodex mijt vaak groots vertegenwoordigt is op de huid. Rosacea ontstaat vaak tussen het 30e en 50e levensjaar en komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Bijna 1 op de 5 vrouwen boven de 30 jaar krijgt/ heeft hiermee te maken. Vaak wordt rosacea verward met acne, het grote verschil is dat er bij acne ook mee-eters aanwezig zijn en bij rosacea niet.

De stadia van rosacea

Rosacea kun je onderscheiden in verschillende stadia:

Stadium 1
– Rode wangen/neus
– De huid reageert direct op warmte en koud en kan pijnlijk aanvoelen

Stadium 2
– Rode wangen/neus, zwellingen en hele fijne puistjes
– Poriën zijn groter

Stadium 3
– Roodheid wangen/neus met grote ontstekingachtige puistjes
– Neus (bloemkoolneus) en contouren van het gezicht kunnen dikker worden
– De huid voelt ruwer aan

Stadium 4
– De ogen worden aangetast. Dit kenmerkt zich door oogontstekingen en/of branderige ogen

Maar wat kun je zelf doen aan rosacea?

  • Vermijd grote temperatuurverschillen, bij extreme kou je huid goed beschermen tegen de kou en met de zon je huid goed beschermen met een hoge zonnefactor ook wel SPF genoemd en dan wel minimaal een SPF30
  • Pas op met sterk gekruid eten
  • Hanteer de voedingsadviezen bij Rosacea om erger te voorkomen. (linkje)
  • Weinig tot geen alcohol
  • Niet roken
  • Gebruik geen washand dit is vaak te heftig voor de huid
  • Ga niet onder de zonnebank of in de sauna
  • Je huid goed verzorgen

Je huid goed verzorgen is toch ook wel één van de belangrijkste punten bij rosacea. Zo houd je je huid goed onder controle en zorg je ook dat het het minst pijnlijk is

Rosacea behandelen bij Body & Beauty

Bij Body & Beauty hebben wij  behandelingen van Rejuvi, deze behandelingen zijn speciaal ontwikkeld voor huidproblemen als rosacea en de meest gevoelige huid. Met deze behandelingen reinigen en peelen wij de huid op een milde manier. Zo gebruiken wij een milde vorm van fruitzuur ook wel de Skin Care Formula genoemd.  Deze verwijderd op zachte wijze dode huidcellen en vuil en bevordert het stofwisselingsproces in de huid.

Bovendien zorgt het ervoor dat de huid weer toegankelijk is voor werkstoffen en kan het vocht in de huid beter worden vastgehouden. Daarna word een reparerend en voedend masker aangebracht wat na de behandeling op de huid blijft zitten hierdoor kalmeer je de huid en word irritatie minder en ruwe plekken genezen sneller en is het totaalbeeld rustiger. Maar het is ook mogelijk om met camouflage of make-up de roodheid op een natuurlijke manier wat af te zwakken en zo de aandacht af te leiden van wat je minder mooi vind aan de huid.

Ervaringsdeskundigen

Doordat wij dit huidtype bij Body & Beauty vaak tegenkomen kan je wel zeggen dat wij ervaringsdeskundigen zijn. Zo is gebleken dat er veel zo niet bijna alles te herleiden is aan voeding en stress. Bij Body & Beauty adviseren wij je in het gebruik van beautysupplementen van LavieSage.

Deze nutricosmetics komen juist bij de huid terecht daar waar andere suppletie vaak in het lichaam verdwijnt gaat dit nog een stapje verder mede door de samenstelling. Het is in staat de huid weer in balans te brengen, zodat de ontstekingen tot rust worden gebracht. En bied optimale bescherming van binnenuit om de huid van buitenaf weerbaarder te maken. De skin secure en skin defense slik je gedurende 3 maanden en  haalt je uit uit de min!

Daarna kijken wij opnieuw met jou of je het gewenste resultaat hebt en dan kan je daarna onderhouden met skin balance en skin protect van LavieSage. Vooral richting het voorjaar dan laait de rosacea vaak weer op en kan je uit voorzorg een kuur skin secure en skin defense doen. De eerste zonnestralen en de pollen zijn dan de boosdoender. Denk dan ook vooral aan je voeding en zonbescherming.

Tips voor thuis

Voor thuis raden wij aan de night cream van Rejuvi te gebruiken deze heet wel “night” maar is geschikt voor dag en nacht, het is een luchtige maar toch romige creme die fijn uitsmeert en aangenaam ruikt. Dit product verstevigd de vaatwanden en zorgt dus voor vermindering en stabiliteit van de roodheid. Wij informeren je graag meer over alle mogelijkheden met betrekking tot rosacea.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een slappe huid na gewichtsverlies tegengaan

Er zijn verschillende manieren om huidverslapping tegen te gaan, met radiofrequentie als een van de meest effectieve behandelmethoden. Lees meer!

Lees verder

Het acnedossier: waarom je je puistjes echt met rust moet laten

Het is zó verleidelijk: het witte kopje van je puistje even uitknijpen, of dat rode bultje eraf krabben en bedekken met concealer. In dit blog vertel ik je waarom je je puistjes echt met rust moet laten.

Lees verder

Het acnedossier: het verband tussen stress en acne

Bij vlagen van stress merk je dat aan je lichaam, maar ook aan je huid. Wat kun je daaraan doen? Lees het in dit blog!

Lees verder

PMU? Dat is professioneel maatwerk!

Met PMU hoef jij nooit meer je wenkbrauwen in te vullen en word je elke dag met perfecte wenkbrauwen wakker, op maat gemaakt voor jouw gezicht. Lees het hier!

Lees verder

Alles wat je wilt weten over hormonale acne

Hormonale acne is een vervelend en hardnekkig huidprobleem. Hoe ontstaat het, en hoe pak je het aan? Je leest er alles over in dit blog!

Lees verder

Naverzorging van pmu: wat is waar en niet waar?

Wat weet jij over de naverzorging van permanente make-up? In dit blogartikel lees je de feiten en fabels.

Lees verder

Acne en de impact op je zelfvertrouwen

Wanneer je last hebt van acne, kan dit je zelfvertrouwen flink beschadigen. Daarom help ik je bij Body & Beauty graag. Lees hier meer!

Lees verder

Hilda helpt: permanente make-up na chemotherapie

Haarverlies door chemotherapie is lastig. Jij ziet je wenkbrauwen graag weer strak en donker. Permanente make-up biedt de uitkomst! Lees hier meer.

Lees verder

Terug in de tijd met radiofrequentie

Om je huid te verstrakken, is er een mooie techniek, genaamd radiofrequentie. Hoe dit werkt? Je leest in dit blogartikel er alles over!

Lees verder

Ervaringen

Ik ben enorm blij met de behandeling van Hilda! Ze was rustig en nam alle tijd! Ben superblij met het resultaat!

- Mariska van der Wal

Ik vind het heel prettig om daar te komen. De ontvangst is heel hartelijk. Ik ben altijd heel tevreden over het resultaat en de manier zoals het uitgevoerd wordt.

- Henny Wardenaar

Professioneel, vriendelijk en zeer kundig. Een echte aanrader!!

- Astrid Janssen

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.